FOODEX JAPAN 2017(The 42nd International Food and Beverage Exhibition)

Dates March 7(Tue) - 10(Fri), 2017
10:00-17:00(16:30 on last day)
Venue Makuhari Messe, JapanAccess

Featured project

  1. TOP
  2. Featured project

Special Features

SAKURA 2017 at FOODEXJAPAN2017

SAKURA 2017
Hall 7 Gourmet-Beauty Studio

March 7 (Tue)15:00~ Awarding Ceremony

SAKURA 2017

The highest prize among 4,200 entries from around the world shall be announced here. You can see all awarded wines at the special display in Hall 1 & 3. For this edition, there is a special "Tasting Lounge" for the awarded wines from the FOODEX exhibitors in Hall 1.

・Awarded Wines Display: Hall 1 & 3
・Tasting Lounge for Awarded Wines: Hall 1

See here for Diamond Trophy nominees and other awarded wines!

Images Images

Organic & Wellness

Hall 8

Go Healthy, Go Natural, Go Organic, and Go Beautiful!

You can try innovative, natural, or healthy food and beverage from the world.

Images Images

International Tea and Coffee Show

Hall 7・8

New trends of Tea and Coffee from HERE!

Tea and coffee from India, Paraguay, Sri Lanka, and more countries will be ready to drink at“Tea & Coffee Tasting Counter”in this zone!

March 7th 10:00-13:00 OGAWA COFFEE CO.,LTD.
March 7th 14:00-17:00 JAPAN GREENTEA CO.,LTD.
March 8th 10:00-13:00 Nelsons Tea TastingCeythe Japan Co., Ltd
March 8th 14:00-17:00 "Ceylon Tea" - Pure enchantment in a cupSri Lanka Tea Board
March 9th 10:00-13:00 INDIA TEA - Tea for every MoodTEA BOARD INDIA
March 9th 14:00-17:00 Mate Tea Tasting from ParaguayAICHI URUGUAY S.A.
Images Images

KANPAI JAPAN and OTSUMAMI JAPAN

Hall 6

Explore the Alcohol Beverage! Sake, wine, beer, and more!

Best Matching Award in FOODEX STAGE
To join the competition “Best Matching Award”, you need to make matching and find any matching partners from anywhere. If you have both of them or if you have a partner, it is much better. The evaluation is done by audiences in halls and one of pairing must be your products. at least.
Images Images

Traditional Food Plaza

Hall 8

Food and beverage passed through generations will be brought from many countries to this zone!

Images Images

SAKURA 2017

Mar.7(Tue) 15:00~ Awards Ceremony at GOURMET BEAUTY GRAND-PRIX STUDIO
The Biggest International Wine Competition in Japan Selected only by women.

Hall 1・3 1FAWARDED WINES DISPLAY
Hall 1 1FAwarded Wine Tasting (Wine traders only)

Images Images

Package & Design zone
Transportation & Logistics zone

Hall 7・8

Professional zones for food packages, logistics, soft wares, and so on.

Images Images

Exhibitor Seminar

50 seats / First Come, First Served

Overseas

Hall 2 Seminar room A Partly pre-registration required
March 7th, 2017
11:00~12:00 Healthy, Sugar Free confectionary: the success strategy for ageing population and changing lifestyle preferences
ヘルシーなシュガーフリー菓子:高齢化社会とライフスタイルの変化の中で成功をつかむフォーミュラ

SWEET-SWITCH(R)

13:00〜14:00 Beaujolais Wine Seminar – « Une autre vision de Beaujolais »
ボジョレワイン・セミナー『知られざるボジョレ』

Inter-Beaujolais / ボジョレワイン委員会

※Call for pre-registration:Sopexa Japon Tel : 03-5789-0082

15:00〜16:00 GEORGIA – 8000 VINTAGES
ジョージア – 8000のヴィンテージ

National Wine Agency, GEORGIA/国立ワイン協会

March 8th, 2017
11:00~12:00 German Wine Seminar -Discover German Wine-
ドイツワインセミナー ~ドイツワイン、新たな発見~

Wines of Germany/ワインズ・オブ・ジャーマニー

事前登録はこちらをクリック

13:00〜14:00 Happy Sorghum Life Talk with Erica Angyal and Latest Gluten Free Updates from NY
エリカ・アンギャルさんのHappy Sorghum Lifeトーク&NY発 最新グルテンフリー事情
~ソルガムきびでヘルシー&ビューティ~

U.S. Grains Council/アメリカ穀物協会

事前登録制⇒受付終了しました

15:00〜16:00 7 Elements of Uniqueness
オーストリアワインが美味しい7つの理由

Austrian Wine Marketing Board/オーストリアワインマーケティング協会

March 9th, 2017
11:00~12:00 Table Olives from Spain(pre-registration required)
スペイン産テーブルオリーブについて(事前登録制)

ICEX, Economic and Commercial Office of the Embassy of Spain / スペイン貿易投資庁、スペイン大使館 経済商務部

for pre-registration, click here

14:00〜15:30 Naturally Delicious and Safe Food and Drink from Finland
フィンランドの食品・その安全性と自然なおいしさ

Trade Center, Embassy of Finland/フィンランド大使館商務部

March 10th, 2017
11:00~12:00 CATALONIA: GOURMET FOOD&DRINKS
カタルーニャワイン 試飲会

CATALONIA/PRODECA

13:00〜14:00
フィリピンセミナー/ Philippines seminar 【日英通訳付】
Discover a rum’s origin and
the goodness of organic coconut (pre-registration required)
発見!ラム酒の起源とオーガニックココナッツの素晴らしさ(事前登録制・参加無料)

フィリピン国際貿易促進センター(CENTER FOR INTERNATIONAL TRADE EXPOSITIONS AND MISSIONS)

for pre-registration, click here

Hall 4 Seminar room B
March 7th, 2017
13:00〜15:00 2017 Australian Almond Industry Update
2017 オーストラリア産アーモンド最新情報

Almond Board of Australia/オーストラリア アーモンド協会

March 8th, 2017
11:00~12:00 PortugalFoods@Japan:Trends and Opportunities
日本におけるポルトガルフーズ:そのトレンドと機会

PortugalFoods/ポルトガルフーズ

13:00〜14:00 Taiwan Excellent Aquatic Products & Technology Seminar
台湾水産品及び技術発表会

TAIWAN TRADE CENTER,TOKYO/TAITRA台湾貿易センター 東京事務所

15:00〜16:00 Food Product in Tunisia
チュニジアの食品製品

CEPEX Tunisia

March 9th, 2017
11:00~12:00 About Saffron and Rose Waters from Iran Khorasan
イランホラサン州産のサフランとバラ水について

Tabiat Sahra Pars Company T.S.P Co,.Ltd

13:00〜14:00 Safety Access for Virgin Coconut Oil – Sri Lanka
スリランカ産ヴァージンココナッツオイルへのアクセス

Sri Lanka Export Development Board/Coconut Development Authority
スリランカ輸出開発局/ココナッツ開発局

15:00〜16:00 "Ceylon Tea" - Pure Enchantment in a cup
"セイロンティー" 純粋で魅惑的な美味しさ

SRI LANKA TEA BOARD/スリランカ紅茶局

March 10th, 2017
11:00~12:00 How to drink mate tea growing now in Japan correctly and in an enjoyable way.
今日本で広がっているマテ茶の正しく、楽しい飲み方

Aichi Uruguay S.A.

Domestic

Hall 7 Seminar room C
March 7th, 2017
11:00~11:40 ハワイ大学のカイ・フォックス博士による日本初上陸「アクアポニックス」システムの発表。

ホリマサシティファーム

12:00〜12:40 日本産牛乳乳製品輸出セミナー

日本畜産物輸出促進協議会

14:00〜14:40 日本食の最大の輸出先「香港」の魅力と活用方法

香港貿易発展局

15:00~15:40 天才女性醸造家リタマルケス 試飲セミナー"奇跡のドウロワイン"

VOGA JAPAN

March 8th, 2017
11:00~11:40 ジャパンチキン輸出セミナー

日本畜産物輸出促進協議会

12:00〜12:40

講演者都合により、本セッションは中止になりました。

13:00〜13:40 あなたの知らないお茶の世界~高機能性品種の活用術~

農研機構 食品研究部門

14:00〜14:40 そのオリーブオイルは偽物です!

一般社団法人日本オリーブオイルソムリエ協会 代表理事 多田俊哉氏

15:00〜15:40 日本通運の食品輸送の取組み
~品質保持・シームレス物流への課題とソリューション~

日本通運

March 9th, 2017
11:00~11:40 最新のインド紅茶事情(講師:インド本社ティーテイスター)

プリミアスティー ジャパン

12:00〜12:40 お茶のプロと共に高級台湾茶の本格的テイスティングを体験

ショーンフレア

13:00〜13:40 天然アスタキサンチンで機能性食品 〜食品への応用〜

富士化学工業

14:00〜14:40 日本産豚肉輸出セミナー

日本畜産物輸出促進協議会

15:00〜15:40 日本のたまご輸出セミナー

日本畜産物輸出促進協議会

March 10th, 2017
11:00~11:40 ザクロの濃縮液:機能性ザクロ濃縮液(P-EstroHL)/Kupperman Management Project

泉湖食品

12:00〜12:40 ハワイ大学のカイ・フォックス博士による日本初上陸「アクアポニックス」システムの発表。

ホリマサシティファーム

13:00〜13:40 日本通運の食品輸送の取組み
~品質保持・シームレス物流への課題とソリューション~

日本通運

14:00〜14:40 日本産牛肉輸出セミナー

日本畜産物輸出促進協議会

TREND STAGE

Hall 9

※The program is subject to change without notice.

March 7th, 2017
11:00-12:00 日本におけるフードバンクの取り組みについて

セカンドハーベスト・ジャパン マクジルトン・チャールズ・アール

12:20-13:20 機能性表示食品を検討されている方! 聴講者満足度95%以上を誇るセミナーをお勧めします。
商品ラインの充実を検討されている方にとってご満足いただける1時間をお届けします。
「トライするかしないか迷っている方へ!」
60分で理解する機能性表示食品の全て

公益財団法人食品流通構造改善促進機構 株式会社グローバルニュートリショングループ 代表取締役 武田 猛

13:40-14:40 食物アレルギーに関する基礎知識とその対応

日本ハム株式会社 中央研究所 ヘルスサポート課 神谷 尚徳

15:00-16:00 「グルテンフリー米粉食品の加工と展望」
~グルテンフリー米粉パスタ、パン、クッキーなどの試食~

NPO法人国内産米粉促進ネットワーク 副理事長 萩田 敏

March 8th, 2017
11:00-12:00 ダイヤモンド流通倶楽部 IN FOODEX JAPAN 2017
「変化に対応するイオンのデリカの成長戦略」

イオンリテール株式会社 食品商品企画本部 デリカ商品統括部 部長 西野 克

12:20〜13:20 機能性表示食品を検討されている方! 聴講者満足度95%以上を誇るセミナーをお勧めします。
商品ラインの充実を検討されている方にとってご満足いただける1時間をお届けします。
「機能性表示」には、近道がある

公益財団法人食品流通構造改善促進機構 有限会社健康栄養評価センター 代表取締役 柿野 賢一

13:40-14:40 中小企業総合展「美食百景」presents
「食でつながろう!美食百景 〜東北、常総、熊本から〜」

レストラン「ロレオール」オーナーシェフ 伊藤 勝康

15:00-16:00 ローカルヒット商品や店舗を「見て」、「学んで」、「考える」60分

株式会社ご当地グルメ研究会 代表/ご当地フードグランプリ事務局 松本 学

March 9th, 2017
11:00-12:00 5年後の世の中の変化に対しての食品業界の対応

三菱食品株式会社 執行役員 マーケティング本部長(兼)戦略研究所長 原 正浩

12:20-13:20 機能性表示食品を検討されている方! 聴講者満足度95%以上を誇るセミナーをお勧めします。
商品ラインの充実を検討されている方にとってご満足いただける1時間をお届けします。
「あなたにもできる機能性表示」
生鮮野菜第1号届出会社がワザ・コツを語る

公益財団法人食品流通構造改善促進機構 株式会社サラダコスモ 研究開発部長 中田 光彦

13:40〜 海外展開・進出促進フォーラム
キーノート
食品産業・外食産業の海外進出の今

日本貿易振興機構 ハノイ事務所長(前サービス産業部長) 北川 浩伸様

パネラー発表(1)
Japanese wonder to the world 〜海外で実現したいこと/海外から学んだこと〜

株式会社力の源ホールディングス 代表取締役社長 清宮俊之様

パネラー発表(2)
海外展開を検討する飲食事業者が、忘れてはならないポイントとは

株式会社epoc 代表取締役 佐藤 信之様

トークセッション

北川様のコーディネートのもと、清宮様、佐藤様を交えた意見交換

事前登録・詳細パンフレットはコチラ

March 10th, 2017
11:00-12:00 アイスクリーム博覧会、プリン博覧会。
グルメイベントの仕掛け人が語る“ご当地グルメ”催事の考え方、作り方、伝え方

株式会社ご当地グルメ研究会 代表/ご当地フードグランプリ事務局 松本 学

12:20-13:20 機能性表示食品を検討されている方! 聴講者満足度95%以上を誇るセミナーをお勧めします。
商品ラインの充実を検討されている方にとってご満足いただける1時間をお届けします。
「機能性表示」には、近道がある

公益財団法人食品流通構造改善促進機構 有限会社健康栄養評価センター 代表取締役 柿野 賢一

13:40-14:40 「店づくりは心豊かな街づくり」

株式会社一歩一歩 代表取締役 大谷 順一

15:00-16:00

講演者都合により、本セッションは中止になりました。

FOODEX STAGE

Hall 8

※The program is subject to change without notice.

March 7th, 2017
11:00-12:00 2020年東京オリンピック・その後に向けた世の中の変化と食品業界の対応

三菱食品株式会社 執行役員 マーケティング本部長(兼)戦略研究所長 原 正浩

12:20-13:20 食品用の包装資材に期待すること~包装が無ければ食品は流通できない~保存できない~

一般社団法人日本食品包装協会 理事長 石谷 孝佑

13:40-14:40 訪日外国人に評判となり、行きたくなるお店とは

がんこフードサービス株式会社 取締役副社長 小嶋 達典

15:00-16:00 ホテル、レストランにおける食品ロス削減対策10の視点

株式会社 office 3.11 代表取締役 井出 留美

March 8th, 2017
11:00-12:00
HALALセッション
中東ハラール食ビジネス
~2020年ドバイ万博と東京オリンピック

一般財団法人中東協力センター 企画・調査部長 大矢 隆

12:20-13:20
HALALセッション
中東バイヤーから見た日本産食品の魅力と可能性

Mr Sreenivas Panikkan
Managing Director, Deans Group of Companies in Dubai

13:40-15:10
English→Japanese通訳
Newest Advanced Analysis of Organic & Wellness Food

Ms. Monique Marez Associate Director of International Trade Organic Trade Assocation

Mr. Masanori Tonegawa Co-odinator Grobal Medhia President

15:30-16:00
Japanese→English通訳
Expanding Market of Organic & Wellness in Japan

Mr. Yohei Shirakawa President of Natural House Co.,Ltd

Mr. Masanori Tonegawa Co-odinator Grobal Medhia President

16:20-17:00 パネルディスカッションセッション
English→Japanese通訳
Forecasting of Organic & Wellness Market in Japan

Ms. Monique Marez Associate Director of International Trade Organic Trade Assocation

Mr. Yohei Shirakawa President of Natural House Co.,Ltd

Mr. Masanori Tonegawa Co-odinator Grobal Medhia President

March 9th, 2017
11:00-12:00 【KANPAI JAPAN OTSUMAMI JAPAN】
ベストマッチング賞表彰式
「いつもの食材や缶詰で創るアイデアおつまみ」

銀座ROCH FISH(ロックフィッシュ)店長 間口 一就

12:20-13:20 アメリカに見る最新のお酒トレンド

株式会社ダイヤモンド・リテイルメディア インターナショナル・リエゾン・マネージャー 丹野 朱美

13:40-14:40 コーヒーの世界をみてみよう!世界レベルのカプチーノとエアロプレスコーヒー

小川珈琲株式会社 チーフバリスタ ワールド ラテアート チャンピオンシップ2013 チャンピオン 吉川 寿子
小川珈琲株式会社 ジャパン ブリューワーズ カップ2016 チャンピオン 小林 康人

15:00-16:00
English→Japanese通訳
Naturally enhancing the nutrition in your food チアシードを取り入れた食事改善
~生産者が語るこだわりのオーストラリア産プレミアムチアシード~

ザチアコー
Farmer and founder John Foss & The Chia Co

March 10th, 2017
11:00-12:00 米国SM業界における最新オーガニック動向

株式会社ダイヤモンド・リテイルメディア インターナショナル・リエゾン・マネージャー 丹野 朱美

12:20-13:20 菌だらけの世界!!醗酵食品が健康のカギ?
~菌活の時代の到来~

醗酵食大好き菌王子こと 松澤 昭仁

13:40-14:40
日本語 / Japanese
オーガニック食品・サプリメントの有意性
(Significance of Organic Foods / Supplements)

ミー・スーパーフード株式会社(ME Superfood Corporation) ミハエル・クルム(Mr. Michael Krumm)

15:00-16:00 アイスクリームの成長戦略と世界のアイスクリーム事情

アイスクリームプレス株式会社 代表取締役社長 二村 英彰

GOURMET BEAUTY GRAND-PRIX STUDIO

Hall 7

"HOT PRODUCTS" chosen by Japanese women!

FOODEX 2017 GOURMET BEAUTY GRAND-PRIX
Mar.7(Tue) 12:00~ Awards Ceremony

GOURMET BEAUTY GRAND-PRIX PRODUCTS DISPLAY

SAKURA 2017
Mar.7(Tue) 15:00~ Awards Ceremony

Images Images

New Products Plaza

Hall 3 2FOverseas
Ingredients and products introduced to the Japanese Market for the first time are displayed.

GOURMET BEAUTY GRAND-PRIX PRODUCTS DISPLAY

Hall 6・9 2FDomestic
New products released to the Japanese Market within 3 months before/after the exhibition period are being displayed.

Wine One Pallet!

Hall 1

One-stop for 200 wines new to Japan

Images Images

World Halal Supermarket

Hall 8

Special Showcase for Halal Products!
Both domestic & international products all gather here.

Images Images